vrijdag 29 juni 2012

Huisvlijt


De rode bessen zijn weer rijp, dus met z`n allen plukken ritsen en verwerken, oa deze heerlijke siroop

Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

woensdag 27 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 25 finale

De finaleopdracht, jee wat ging het weer snel dit jaar. Dit is ons 5e scrapkampioenschap, dus we dachten in stijl af te sluiten. Voor de finaleopdracht maak je een layout rondom het getal 5. Je mag zelf weten hoe je de layout maakt. Het getal 5 hoeft er niet op voor te komen, maar de layout moet wel duidelijk om het getal 5 draaien. We geven bij deze opdracht geen voorbeelden, we willen graag jullie creaviteit zien.

Je maakt een enkele, normale layout (dus geen spread, en ook geen doosjes, albumkaften, enz.). Er moet minimaal 1 foto op de layout zitten.



Mijn uitgangspunten bij 5 waren ons gezin en de 5 & dime collectie van October Afternoon.
Ik heb onze gezinsleden versneden tot 5 gelijke zijden, aan elkaar verbonden door liefde (hart, met daarop een geëmbossde tekst en stempels).
Het aantal 5 komt terug in de 5 labels met journaling aan de binnenkant van de flap, verder zijn er veel vijfjes te vinden in het papier,.
In de rand van de flap zitten 4 x 5 hartjes geponst.
Het basisvel zitten 2 x 5 banners op.
Ik heb plezier voor vijf gehad, met het maken van deze layout, maar zeker ook met het hele scrapkampioenschap.
Bedankt iedereen voor inspiratie ,motivatie , reakties, uitdagingen en vele uurtjes plezier





papier October Afternoon 5 & dime, chipboard 5 en hart rusty pickles, tags doohickeys,letters quickutz, stempels Tim Holtz, embossingpoeder, scrappersfloss, borderpons martha stewart
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

scrapkampioenschap opdracht 24



Vandaag de opdracht om een layout te maken naar aanleiding van een sketch. We hebben hiervoor de sketch gekozen die Marjoleine had gemaakt voor NSD2012. De sketch moet duidelijk terug komen in de layout, verder ben je vrij om het aan te pakken zoals je zelf wilt. Je mag de sketch eventueel ook draaien.








papier basic grey, tags doohickeys, , hartjes quicktutz, rub ons  making memories
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

zaterdag 23 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 23

Een nieuwe trend zijn de zeshoeken of hexagons op layouts en in scrapbookpapier. Voor vandaag maak je een layout met minimaal 10 zeshoeken. De zeshoeken mogen in het papier zitten, je mag papier en embellishments in zeshoeken op de layout gebruiken, je kunt zeshoeken op de layout tekenen of stempelen.




Ik heb eerst een malletje gemaakt en daarna zitten knippen uit de restjeszak van October afternoon in de blauw/groen tinten. De 6 kantjes zijn opgeplakt op 3d tape zodat er wat hoogte/diepte ontstaat. Leuk om een keer te doen, en wie weet vaker.....


papier October Afternoon, 3d tape, stans hekje  martha stewart, thickers, weatered wood distress inkt
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

scrapkampioenschap opdracht 22

 
Tegenwoordig zie je dat scrappers niet meer alleen maar scrappen voor in een album. Veel scrappers maken af en toe leuke cadeautjes, kaarten of een scrapwerk voor aan de muur. Vandaag krijgen jullie de opdracht om een canvas te bescrappen. Je mag zelf weten hoe groot het canvas is, je mag ook zelf weten hoe je de layout daarop maakt. Er moet een foto op de canvas zitten.






papier 7 Gypsies, canvas 20 x 20, muziekpapier
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

scrapkampioenschap opdracht 21

Een eervolle vermelding van de startwedstrijd! Creëer je eigen achtergrond van je lay out. Dit kan bijvoorbeeld dmv stempelen, met een masker, spray etc. De kleur van de achtergrond is vrij zolang de basis maar effen kleurig is (bedacht door Anneke Verweij). Je begint dus met 1 effen gekleurd vel, en maakt daar zelf een leuke achtergrond van. In de omschrijving beschrijf je hoe je het gemaakt hebt, andere deelnemers kunnen daardoor inspiratie opdoen en wij kunnen makkelijker beoordelen. Je mag op de zelfgemaakte achtergrond andere vellen papier plakken en de layout verder aankleden met embellishments. Maak met de achtergrond een layout zoals je dat zelf wilt. Zorg er wel voor dat een deel van de achtergrond zichtbaar blijft.
 
basis is een vel kraft cardstock , verfrommelt tot een balletje, daarna weer gladgestreken en "gepoetst" met walnut stain distress inkt. , na het inkten toch nog even de strijkbout erover.


Foto`s ingesmeerd met crackle accents en daarna licht "gepoetst" met inkt om de crackles op te vullen. het zijn al oude foto`s (uit 1967) maar zo paste het beter.







kraft, cardstock ,bloemenstempel donna downey,mm acryl verf, tags, distressinkt walnut stain, crackle accents
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

scrapkampioenschap opdracht 20

Deze 20e opdracht is de laatste jubileumopdracht. Je krijgt een opdracht uit eerdere jaren, die door jullie gekozen is vooraf aan het scrapkampioenschap van dit jaar. De opdracht is: Gebruik een titel van een boek als titel of journaling op je layout. Zet bij de omschrijving wanneer je de layout plaatst om welk boek het gaat en van welke schrijver het boek is.

Naar het boek van Meave Binchy , op het achtergrondvel is een stuk spiegelkarton, maar dat zie je niet op de foto, ik heb meerdere foto`s gemaakt en of ik was zichtbaar of een kleuren spectrum, dus dan maar gekozen om het te verduidelijken. De foto`s zijn meren uit Zweden en daar heb je er zoveel en het is daar zo indrukwekkend stil.. links zit nog een grote "kroonkurk"als een symbool voor een spiegel.


papier achtergrondvel is van Maja Design, verder spiegelkarton, stans Martha Stewart en cardstock, letters zijn van quickutz
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

scrapkampioenschap opdracht 19

 Vandaag de opdracht om een layout te maken naar aanleiding van een sketch. We hebben hiervoor de sketch gekozen die Minke Brattinga had gemaakt voor NSD2012. De sketch moet duidelijk terug komen in de layout, verder ben je vrij om het aan te pakken zoals je zelf wilt. Je mag de sketch eventueel ook draaien.







                                     

papier is van Pink Paisley schulprand van de cirkel is gemaakt met een randpons van Martha Stewart, hekje is een doohickey stans van Magnolia
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

maandag 18 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 18

Nieuw in de scrapbook- en stempelwereld zijn de PanPastels. Wij hebben ze sinds een tijdje in ons assortiment, en zijn hier erg enthousiast over. Ook het designteam van Prima Marketing is er erg enthousiast over. PanPastels zijn cremig pastelkrijt, dat je aanbrengt met sponsjes en speciale Sofft Tools. Daarom vandaag de opdracht om een layout te maken met PanPastels, krijt of chalks. Je kunt ze gebruiken met maskers, je kunt bloemen ermee kleuren, randen aanzetten, enz. Maak een detailfoto van de krijt, chalk of PanPastels en zet bij de opmerkingen hoe je ze gebruikt hebt.



De basis is een vel cardstock. Ik heb de doily lace stans van Martha Stewart uitgeponst en die als mal gebruikt voor de buitenrand, die gekleurd met chalk met behulp van een make-up staafje. De bloemenslinger en tekst gestempeld met versamark en gekleurd met chalk. Wat druppeltjes glimmermist en papiertjes van Prima Marketing en mijn mooiste dochter (ik heb er ook maar èèn) erop geplakt en klaar is Cora.



cardstock, stempels fancy pants en autumn leaves, versamark, chalks, papier van Prima Marketing, doily lace stans mal van martha stewart, glimmermist
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

zondag 17 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 17

Een nieuwe trend is het gebruik van washi tape op scrapbooklayouts. Wij hebben zelf ook een leuk assortiment tapes binnen gekregen laatst. Washi tape is bedrukt papieren tape. Washi tape komt origineel uit Japan, maar ook veel scrapbookmerken maken de washi tapes. Vandaag maak je daarom een layout met daarop minimaal 30 centimer tape erop. Je mag elke soort washi of masking tape gebruiken, je mag het eventueel ook effen tape bestempelen. De 30 cm hoeft niet allemaal hetzelfde tape te zijn, je mag ook verschillende soorten tape met elkaar combineren. Op het blog van Love My Tapes (een fabrikant van tapes) kun je leuke voorbeelden vinden: http://lovemytapes.blogspot.nl/
 
Ik heb het tissuepaper gebruikt om Jeppe zijn naam mee te plakken. En ik had zo`n zin om even een tag te maken tussendoor, en maar een beetje de kleuren van de foto gebruikt zodat hij er op deze layout bij kon.

alle spullen zijn van Tim Holtz

Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

scrapkampioenschap opdracht 16

Een eervolle vermelding van de startwedstrijd! Journaling is het belangrijkste/grootste onderdeel van deze LO. Vertel een verhaal, anekdote of gebeurtenis uitgebreid. Handgeschreven, gestempeld of geprint (bedacht door Annemarie Hoolhorst). De journaling moet minimaal 10x10 cm beslaan.
 
Dit was ook niet zo`n moeilijke opdracht, soms verteld de foto  het verhaal, en soms verteld het verhaal de foto.
 

papier en embellishments van Prima Marketing

Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

Scrapkampioenschap opdracht 15

Opdracht 15, opnieuw een jubileumopdracht. We proberen dit jaar om in te springen op trends binnen het scrappen. Wat we de laatste paar maanden steeds meer zien, zijn vlaggetjes. Niet alleen de driehoekige, maar ook rechthoekige met een hoekje eruit. Voor de opdracht van vandaag maak je een layout met 5 van die rechthoekige vlaggetjes erop (zie voorbeeld hieronder). De vlaggetjes mogen zolang zijn als je wilt.

Met oude foto`s van Jikke, zo`n lucky shot, met een stralende guitige glimlach


papier 7Gypsies en cardstock en wat bloemetjes
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

scrapkampioenschap opdracht 14

Vandaag de opdracht om een layout te maken naar aanleiding van een sketch. We hebben hiervoor de sketch gekozen die Ria van Sonnen had gemaakt voor NSD2012. De sketch moet duidelijk terug komen in de layout, verder ben je vrij om het aan te pakken zoals je zelf wilt. Je mag de sketch eventueel ook draaien.




                                     

papier Pion Design, stanzen doohickey van Magnolia, bannerstans Tim Holtz, rub-ons MM, jute touw, plakpareltjes, borderstans Martha Stewart, dmc borduurgaren en een mal van Bazzill voor de borduurswirl
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

donderdag 14 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 11

Ga in je eigen dorp of stad op zoek naar inspiratie. Dit kan een gebouw of een kunstwerk zijn, een doorkijkje in het park of misschien gewoon de bushalte. Maak hier een foto van en gebruik dit plekje als inspiratiebron op een LO. Die LO hoeft niet over je woonplaats te gaan, maar de inspiratiebron moet wel herkenbaar terug komen. Dus de vorm van het kunstwerk, de kleurencombinatie van een huis of de spijlen van een tuinhek als achtergrond o.i.d.



(bedacht door Lidy de Zwaan).Wanneer je de layout in de galerie plaatst, zet daar dan ook de foto van je inspiratieplekje bij, zodat wij de opdracht kunnen beoordelen. Zet de foto em de layout samen in de galerie, selecteer ze beide bij stap 1 wanneer je de layout upload naar de galerie. Op de layout mag dezelfde foto zitten, maar dat hoeft niet, je mag ook voor een andere foto kiezen.

Lastige opdracht voor iemand die in een heel klein dorp op de mooiste plek in Nederland woont. Maar lang leve de prachtige afgelopen winterse periode, Friesland en 11 stedentocht... we zaten vlak bij de "plek des onheils" Balk waar enorm veel aandacht naar uitging, zo ook door de hoge heren van de 11 steden commissie, we kwamen ze tegen na hun inspektierondje op het Slotermeer en dat werd mijn inspiratiefoto. Ik heb een collagefoto gemaakt van wat highlights van het fantastische schaatsweekend dat we hebben gehad.



                                     


papier maja design, tickers zelfgemaakt met quickutz alfabet studio
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

woensdag 13 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 13

Vandaag is de tweede speeldag van het Nederlands elftal, dus vandaag een echte spelopdracht. Maak een layout waarin je één van deze bordspellen terug ziet: Mens Erger Je Niet, Ganzenbord, Scrabble of Monopoly. De layout hoeft niet over het spel te gaan, maar je moet het spel terug herkennen in de layout. Laat bijvoorbeeld de indeling van het bord terug komen in de achtergrond of laat spelonderdelen zoals pionen, kaartjes, o.i.d. terug komen. Zet bij de opmerkingen bij de layout welk spel je gekozen hebt


Jeppe geniet van het voetbal, liefst is die buiten aan het ballen. Hij kijkt ook zoveel mogelijk wedstrijden, heeft topografie geleerd met behulp van voetballen, weet alle vlaggen, kent alle spelers. Kortom hij GENIET van voetbal. De foto is van een flink aantal jaar geleden, maar zijn passie is gebleven


Ik vond het wel een mooie link naar Mens erger je niet. Er wordt zoveel over gesproken en gedaan waarom kunnen we er niet gewoon zoals Jeppe van genieten of de knop om zetten. Laat iedereen zijn zijn/haar waarde.

Ik heb een bestaand mens- erger- je- niet bord gepakt en mens- erger- je- niet vervangen door mens geniet




bordspel mens-erger-je niet, quickutz stans bal, bloemen en thickers
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

dinsdag 12 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 9- 10 -12


Na een druk weekend en het nieuwe boek van Camilla Läckberg een inhaalslag gemaakt. Opdracht 11 ben ik nog over aan het brainstormen.


Opdracht 9
Vandaag de opdracht om een layout te maken naar aanleiding van een sketch. We hebben hiervoor de sketch gekozen die Annemarie Hoolhorst had gemaakt voor NSD2012. De sketch moet duidelijk terug komen in de layout, verder ben je vrij om het aan te pakken zoals je zelf wilt. Je mag de sketch eventueel ook draaien
 
  Leuke sketch om mee te werken


                                   

                                   
papier van Jillibeansoup stanzen quikutz(hartje, letters) labels stanzen van Magnolia

Deze 10e  opdracht is: Maak een enkele layout waarop je minimaal 6 foto's verwerkt. Je mag zelf weten hoe groot de foto's zijn. Wees creatief en laat zien dat een layout met minimaal 6 foto's heel mooi kan zijn! Wanneer je een dubbele layout (spread) maakt, moeten daar 12 foto's opzitten.

Leuke opdracht om lekker veel foto`s te verwerken, de mannen hebben hier zeilles, veel verder dan zeilles is het niet gekomen, want moterbootje is toch leuker.




papier is van Maja Design, de letters Quickutz, vlaggetjes dienamics

opdracht 12


Een makkelijke opdracht voor me.
Een bijpassende foto, Marcel aan het lezen, gebeurt meestal alleen tijdens de vakantie, en dan worden er foto`s gemaakt

Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.
De opdracht van vandaag: Maak een layout met letters erop, maar zonder titel en journaling. Er mag dus geen titel en geen journaling op de layout zitten, maar er moeten wel minimaal 5 letters op zitten. Je kunt de letters bijvoorbeeld in de achtergrond gebruiken, als embellishment of iets anders. Je mag dessinpapier gebruiken met letters erop, je mag tekststempels gebruiken en er bijvoorbeeld de bloemen of achtergrond mee bestempelen. Thickers en letterstickers mag je ook gebruiken, maar bedenk er dan iets anders mee dan het te gebruiken voor een titel. Kortom, zorg voor letters, zonder tekst.

zaterdag 9 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 8

Maak een layout waarop je een masker gebruikt. Een masker is een sjabloon. Je kan het masker gebruiken om extra details aan te brengen in de achtergrond van de layout, om te doodlen, enz. Maskers zijn te gebruiken met inkt, verf mist enz., maar ook met een pen door het als tekenmalletje te gebruiken.

Ik heb een mask van Tim Holtz gebruikt, en die 3 x onder elkaar met een blendingtool en distressinkt op een kaft cardstock "gepoetst".


kraft cardstock , mask Tim Holtz, distressinkt freyed burlap en spiced marmelade, tekststempel Tim Holtz, oud mziek papier en prima blommekes
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

vrijdag 8 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 7

Je maakt voor de opdracht van vandaag een layout met een embossingtechniek erop. Dit kan embossen zijn met een embossingsfolder en een stansmachine, het kan embossing zijn met embossingspoeder op een stempelafdruk of embossing met een lichtbak en embossmalletje. Je kunt het emboswerk in de achtergrond verwerken, of als embellishment gebruiken, hoe je het precies gebruikt is aan jou.

Ik heb het basisvel in zes stukken gesneden, die door verschillende embossmallen gehaald en weer een basisvel van gemaakt..De chipboardletters Londen zijn bewerkt met sternenstaub, een embosspoeder.


papier Tim Holtz embossmallen Tim Holtz chipboard letters, swirl tim holtz, embellishments tim holtz
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

woensdag 6 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 6

Voor opdracht 6 maak je geen layout, maar scrap je een tasje of cadeaudoosje (bedacht door Anneke Verweij). Er hoeft geen foto op het tasje of doosje te zitten, maar het moet wel bescrapt zijn. Er moet op het doosje minimaal 2 soorten dessinpapier en minimaal 3 bloemen zitten. Hoe je het doosje of tasje verder aankleed is aan jezelf. Welke vorm en welk formaat het doosje of tasje heeft, mag je ook zelf bepalen.

Papier is van Marianne design wat ik gewonnen heb bij Anneke op de SNN crop en het tasje zat ook in het pakket.

papier marianne design, doily doohickey stans, tag doohickey stans, stanzen blaadjes takjes martha stewart, bloemetjes.
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

dinsdag 5 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 5

Opdracht 5 tijdens de 5e editie van het Creabest Scrapkampioenschap, het kan niet anders dan een jubileumopdracht. Voor de opdracht van vandaag maak je een layout met 5 doilies erop. Doilies zijn vormen zoals de taartrondjes of gehaakte cirkels, rond met een opgewerkt randje eraan. Doilies worden al een tijdje gebruikt op layouts, eerst alleen op romantische layouts, tegenwoordig op eigenlijk alle soorten layouts. Je kunt taartrondjes zelf gebruiken, een doilie stempel, doilie stans en ook silhouette heeft doilie snijbestanden. Er is ook papier waarop doilies gebruikt zijn om de achtergrond te maken. Hoe groot de doilies op de layout worden mag je zelf weten, zolang wij ze maar goed terug kunnen zien op de layout.

Leuke uitdaging, ik heb een paar stanzen om doilies mee te stanzen, weer fijn wat oude foto`s opgemaakt. eieren zoeken is vanaf afgelopen jaar geen traditie meer, de kinders vinden zich te groot om eieren te zoeken. Tja, ouder worden is afscheid nemen.....



papier MME doily cheery linn en doohickey, ticketstans en stempel papertrey ink, doilystempel MME
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

scrapkampioenschap opdracht 4

opdracht 4: de sketch
Dit vind ik altijd heerlijke opdrachten, met z`n allen hetzelfde uitgangspunt en niets lijkt op elkaar als het uitgewerkt is. Ik heb heerlijk zitten scrappen met "oude doos foto`s". Ook nog een bijkomend voordeel van het scrapkampioenschap

papier October Afternoon, stans doohickey van Magnolia, letters strand zijn thickers, lintje en dmc garen, cijfers 2 en 3 zijn van October Afternoon.
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

maandag 4 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 3

vandaag opdracht 3:
Begin mei heeft Pink Paislee een serie berichten op hun blog geplaatst over een nieuwe trend die je ook steeds meer terug ziet bij het scrappen: Ombre, of te wel kleurverloop. Wanneer je Ombre gebruikt kies je een kleur en laat je deze op de layout verlopen van lichte naar donkere tinten van die kleur. De opdracht is vandaag daarom om een layout te maken met een kleurverloop erin.

Ik heb gewerkt met glimmermist en copics om het kleurenverloop aan te geven verder zit er ook in het papier een verloop van kleuren


 
papier Prima Marketing, stempel Prima Marketing, glimmermist, copics, quickutz alfabet Marissa,takjes stans Martha stewart.
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

juni tag van 2012

Vandaag de juni tag gemaakt van de 12 tags of 2012 van Tim Holtz
het plaatje van het meisje is via zijn site te downloaden en verder had ik niet veel spullen dit keer. Maar stempels van Prima Marketing boden de oplossing. Wel weer een erg leuk voorbeeld!
download image Tim Holtz,stempels Prima Marketing, embellishments Tim Holtz, 7 gypsies en maya road, distresssains


Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

zondag 3 juni 2012

scrapkampioenschap opdracht 2

Opdracht 2:
Mixed Media is een nieuwe trend. Je ziet steeds meer art journals, maar ook bij het scrappen zie je mixed media terug komen. Daarom vandaag de opdracht om met verf te werken op de layout. Je kunt de verf bijvoorbeeld gebruiken in de achtergrond, embellishments mee kleuren, stempelen met de verf, enz. Of je waterverf gebruikt of acrylverf maakt niet uit. Paint dabbers kun je ook gebruiken.

Ik heb de verf op vellum geverfd met een paintdabber, en daarvoor een mask gebruikt van prima marketing. De foto zit onder het vellum vandaar dat die wat vager zichtbaar is.



papier van Maja Design, paintdabber cool peri van adirondack,  mask  prima marketing , tulpstans, borderstans martha stewart
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.

scrapkampioenschap opdracht 1

bij Creabest is het scrapkampioenschap 2012 begonnen, het houdt in dat er gedurende de junimaand elke dag een uitdaging online komt te staan waarmee je aan de slag kunt gaan.
Dit is de eerste:


Gebruik het lelijkste papier dat je ooit gekocht hebt en maak daar je mooiste LO mee.



 of dit het lelijkste papier is en of dit mijn mooiste layout ooit is........


Papier is van sandylion en dat heb ik heel lang geleden aangeschaft, sneeuuwsterstans martha stewart, letters gekleurd met een diddlmal van Jikke, plakpareltjes kaisercraft
Als je op de foto klikt wordt deze groter, en bedankt voor het langskomen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...